Polnilci

Specifičnost številnih industrijskih in živilskih industrij prisili današnje uporabnike paletnih viličarjev k nenehnemu delu, pogosto tudi več ur. Zato vse številne stranke odločijo za nakup paletnih viličarjev na baterije. Zaradi naraščajočih pričakovanj proizvajalci viličarjev svoje stroje opremijo s prenosnimi ali vgrajenimi električnimi polnilci. Da bi dosegli najvišje standarde, si prizadevajo, da bi bile te naprave majhne, kompaktne, lahke in hkrati zelo učinkovite.

 

V naši ponudbi lahko najdete več priljubljenih delov električnih polnilcev. Nekateri so zasnovani za vgradnjo v viličar, drugi so prenosni in zahtevajo tradicionalno 220V vtičnico. Neglede na izbiro naprave je pri nakupu vredno biti pozoren na podprto napetost. Največji polnilni tok in vrsto vtiča. Ocene uporabe polnilnika ni mogoče izpustiti, potrebno je ugotoviti ali imate opravka z gelsko, litij-ionsko ali preprosto litijevo baterijo.

Zelo pomembno je, da se med celotnim postopkom polnjenja hitro odzivate. Baterije za viličar se ne smejo prazniti na več kot 80% nazivne zmogljivosti. V nasprotnem primeru je notranja struktura baterije dotrajana, kar zmanjšuje njeno učinkovitost in življenjsko dobo.